Nejčastější komplikace projektů z výzvy 43 v rámci OPZ

Výzva 43, která zavedla zcela nová pravidla tzv. zjednodušeného projektu, s sebou přinesla také řadu otázek a problémů.

Podnikové vzdělávání zaměstnanců - výzva č.43

Od června bude možné podávat projekty na vzdělávání Vašich zaměstnanců a to až na dva roky!

Změny v harmonogramu vyhlášení výzev pro podání projektů OP PIK

Ministerstvo průmyslu a obchodu posouvá podávání projektů do všech výzev OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Pro MSP to znamená také více času na přípravu kvalitních projektů.

Navštivte seminář Obrana příjemců dotace

Společnost ECS Eurofinance ve spolupráci s Asociací podnikatelů a manažerů pořádá seminář Obrana příjemců dotace - práva příjemců, aktivní obrana. Čím pro Vás bude seminář prospěšný? Kontrolní orgány si často zjednodušují práci a sporné situace vykládají v neprospěch příjemců dotace. Ano, příjemci dělají chyby, ale to úředníci také, a my nesmíme tyto chyby nechávat bez povšimnutí. Je příjemce dotace jen hříčkou v rukou poskytovatele a kontrolních orgánů? Jaká má práva? Jaké má možnosti obrany? Bránit se je naše právo i povinnost!

SETKÁNÍ NA MPO

Ve středu 8.4. proběhlo v prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu setkání náměstka ministra pana Tomáše Novotného, ředitele odboru koordinace strukturálních fondů pana Břetislava Grégra a vedoucích jednotlivých titulů Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (dále OPPIK) se sociálními partnery. Přítomný ředitel společnosti ECS Eurofinance s.r.o. Jan Janatka komentuje nejdůležitější informace, které na setkání zazněly.