První výzvy v programu OP PIK vyjdou již v dubnu!

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost naváže v novém dotačním období na jeden z nejúspěšnějších operačních programů Podnikání a inovace. První výzvy v rámci nového operačního programu vyjdou v dubnu tohoto roku a to konkrétně v programech Inovace, Úspory energie, ICT a sdílené služby, Potenciál, Aplikace, Nemovitosti, Poradenství, Marketing, Technologie a Obnovitelné zdroje energie. Níže naleznete seznam plánovaných výzev a výčet podporovaných aktivit a mnoho dalších užitečných informací.

Rozvoj malých a středních podniků v Praze

Globálním cílem výzvy je zvýšení konkurenceschopnosti Prahy jako dynamické metropole členské země EU prostřednictvím odstranění rozvojových bariér a slabin regionu, zkvalitněním městského prostředí, zlepšením dostupnosti dopravních a telekomunikačních služeb a rozvinutím inovačního potenciálu města.

Asociace podnikatelů a manažerů na vlnách rádia BBC

V úterý 11. 11. 2014 zazněl z rozhlasových přijímačů hlas Asociace podnikatelů a manažerů, jejíž je společnost ECS Eurofinance, s.r.o. členem. Pozvání do Studia ZET vysílaného na vlnách rádia BBC přijal její předseda Radomil Bábek.

Dotace na veřejnou infrastrukturu služeb cestovního ruchu

Regionální rada regionu soudržnosti Střední Čechy vyhlašuje v souladu s Regionálním operačním programem NUTS 2 Střední Čechy výzvu k předkládání projektů v rámci oblasti podpory 2.2 Veřejá infrastruktura a služby cestovního ruchu.

Poslední možnost získat dotace na vzdělávání zaměstnanců v tomto dotačním období

Projekt „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců“ navazuje na sérii projektů, jež jsou v ČR realizovány od roku 2009 s cílem podpořit odborný rozvoj zaměstnanců. Projekt se zaměřuje zejména na vzdělávání zaměstnanců těch zaměstnavatelů, případně na vzdělávání osob samostatně výdělečně činných, kteří i přes negativní vývoj ekonomiky mají na trhu stabilní pozici s možností přechodu k růstu.

Vzdělávejte se pro růst!

Projekt Vzdělávejte se pro růst patří mezi Regionální individuální projekty a má pomoci podnikům a firmám s potenciálem růstu upevnit a dále rozvíjet jejich konkurenceschopnost. Pomoc spočívá v poskytování příspěvků na podporu vzdělávání zaměstnanců a manažerů. Zabezpečení vzdělávacích programů je plně v kompetenci firem. Obsah vzdělávání pak má přispět k posílení, zvyšování a získávání nových kompetencí osob z cílové skupiny, klíčových pro rozvoj jejich adaptability na nové technologie, postupy a procesy. Tedy celkově také k udržitelnosti pracovních míst.