Podpora sociálních služeb komunitního typu vzniklých po transformaci

Cílem výzvy je podpora sociálních služeb komunitního typu, které vznikly jako výsledek procesu transformace pobytových služeb sociální péče1. Cílem je podpořit aktivizaci klientů zařízení a takovou práci, která podporuje samostatnost klientů v rámci jejich možností a rozvíjí jejich schopnosti a dovednosti.

Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje na venkově

Pouze do začátku března mají vybraní žadatelé možnost získat dotaci na podporu rozvoje podnikání. Dotace je pro určena podnikatele (OSVČ), nebo firmy (i pro nově založené firmy bez historie).

Rozhovor na BBC

Rozhovor s Mgr. Janem Janatkou, ředitelem společnosti ECS Eurofinance, s.r.o.

Nová výzva na rozvoj odborných a obecných konečných kompetencí obyvatel ČR

Jedná se o program zaměřený na usnadnění individuálního přístupu obyvatel ČR k dalšímu vzdělávání a zvýšení jejich motivace k celoživotnímu učení.

V ROP Střední Čechy a ROP Jihozápad vyhlásili další nové výzvy

V pondělí Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy vyhlásil 4 nové kolové výzvy a 3 nové výzvy, které umožní čerpání téměř 891 milionů korun, vyhlásil také Výbor Regionální rady Jihozápad. Evropské peníze umožní realizovat další projekty v oblasti dopravy, sociální integrace a IPRM velkých měst.

Dotace na volnočasové aktivity pro Středočeský kraj

V rámci středočeského kraje mají vybraní žadatelé možnost získat finanční prostředky na projekty, směřující k podpoře volnočasových aktivit.